Hej Lulutalk.
Jeg er en kvinde på 34 år som stadig bliver ramt af PTSD efter et fysisk og psykisk voldeligt forhold. Det er cirka 8 år siden jeg flygtede fra ham og gemte mig på krisecenter.

Vores forhold endte den dag jeg fandt modet til, at kravle ud på vejen, efter et særligt voldsom overfald. Den dag holdte han ikke igen og bankede næsten livet ud af mig. Han var fuld, så måske var det grunden til, at han ikke kunne stoppe, da han først var gået igang.
Jeg vidste hvis jeg ikke prøvede at komme væk, ville han ende mit liv. Heldigvis fik hans råben og skrigen, fanget naboernes opmærksomhed. De kom ud og fandt mig på jorden, hvor jeg prøvede at kravle i sikkerhed. Lidt baggrunds historie, for at skabe et indblik.

Politiet blev tilkaldt, de tog ham med. Jeg blev kørt på skadestuen. Cirka en time efter han var blevet hentet, modtager jeg en besked fra ham, et selfie hvor han sidder på togstationen.. på billedet står der “hej skat. Hvad laver du? Jeg savner dig”. Politiet havde ikke holdt ham men sat ham af på togstationen, kun 10 min fra mig af..

Der gik mange år med stalking på diverse sociale medier. Han ringede, opsøgte og ledte. Indtil han kom i fængsel for at have slået en togkontrollør ned.

Jeg troede det stoppede, der skete ingenting i mange år. Pludseligt dukkede han op igen, for blot nogle måneder siden. Jeg er flyttet siden jeg kendte ham. Jeg er så bange for han finder min nye adresse selvom den er beskyttet.

Idag, da jeg var ude og handle, gik der en mand forbi mig. Jeg genkendte straks parfumen han bar. Dét satte gang i min PTSD. Selvom jeg vidste det var manden der gik forbi mig, der lugtede sådan, gik min paranoia stadig igang. Min hjerne bildte mig ind han var i butikken. At han holdte øje med mig. Jeg kunne ikke trække vejret, jeg gik i panik, svedte, hev efter vejret, tårer trillede. Jeg måtte forlade min kurv og butikken.

Mit spørgsmål er.. kommer det altid til at være sådan? Det er 8 år siden.. Hvis jeg ser en mand i samme bygning og med samme tøjstil som ham, kan jeg også mærke at min krop alarmerer mig. Jeg stopper med at fungerer. Det samme hvis en mand har samme stemme, som min ekskæreste.. Det hårdt og invaliderende. Jeg hader mig selv for, at han stadig har en magt over min krop og mit sind, så mange år efter. Jeg har endda været til terapeuter, psykologer, psykiater. Det som om det ikke afhjælper noget.. hvad gør jeg?

Mvh den PTSD-Ramte.

Maria Ændret status for at udgive 15/08/2024