Traumesymptomer på PTSD og C-PTSD

Prikker_rød

Dato

05.12.2023

Tid

14:00 - 14:45

Traumer er komplekse, og traumesymptomer kan vise sig på mange forskellige måder i vores liv og hverdag. 
Måske oplever du pludselig angst, at du har svært ved at regulere dine følelser, tilbagevendende mareridt, tankemylder eller en konstant følelse af at være på vagt over for andre mennesker, ligesom du kan være begyndt at undgå situationer eller bestemte steder i din hverdag.

Symptomerne kan være mere eller mindre tydelige for andre, og for den, der oplever det, meget forvirrende og livshæmmende. Ikke mindst fordi vores traumereaktioner – udover at smerte og begrænse os – også kan blive så grueligt misforstået. Hvilket i værste fald også kan opleves re-traumatiserende og fastholdende for den traumeramte.

Men hvad er traumer egentlig, og hvad er det, der gør, at traumer bliver til traumer? Hvad betyder PTSD og C-PTSD (kompleks PTSD)? Og på hvilken måde kan det vise sig i ens hverdag, hvis du enten har fået det konstateret eller har symptomer på det?

Vær med, når psykolog Mette Elgaard gør os klogere på både traumer, PTSD og især C-PTSD. Mette, der har mange års erfaring i at arbejde med traumer, vil give os konkrete eksempler på, hvordan traumesymptomer kan opleves og komme til udtryk i hverdagen. Ligesom hun vil hjælpe os med at forstå, hvordan traumer sætter sig i os, og hvad det er, der sker i en traumeramt krop. Hun vil også kort komme omkring begrebet Posttraumatisk vækst – en oplevelse af positive forandringer efter en livskrise eller traumatisk begivenhed. Mette vil med afsæt i hendes mangeårige erfaring komme med konkrete eksempler på, hvad du kan gøre for at lindre dit nervesystem og hjælpe dig selv i din hverdag.

Om Mette Elgaard

Mette er autoriseret psykolog med egen praksis, hvor hun bl.a. arbejder med traumer og naturterapi og har særlig erfaring i at regulere og integrere nervesystemet hos sine klienter. Hun har 15 års erfaring fra Mødrehjælpen, hvor hun arbejder med voldsudsatte kvinder og børn. Derudover har hun tidligere været ansat i Spædbarnspsykiatrien på Bispebjerg Hospital samt Svangerafdelingen på Rigshospitalet. Mette har efteruddannelser i Relationel biologisk traumeterapi og naturterapi. Du kan læse mere om Mette her: https://www.metteelgaard.com/

Praktisk

Du kan se med live tirsdag den 5. december kl. 14, hvor der er mulighed for anonymt at stille spørgsmål. Webinaret bliver optaget og kan efterfølgende tilgås på ‘Mit Lulutalk‘.

Du tilgår webinaret live på dagen via et link, der snarest bliver tilgængeligt her på siden.

Vil du bruge 2 min. på at gøre Lulutalk bedre?

Så svar anonymt på spørgeskemaet via dette link

Med din besvarelse hjælper du os med at blive klogere på, hvilke emner og aktiviteter der er særligt relevante for dig, som besøger sitet. Din besvarelse hjælper os derfor, når vi skal lave nye temaer og aktiviteter på Lulutalk.