Kære jer.
Efter 17 års samliv med 2 fælles børn måtte jeg for 7 år siden flygte fra min X.
Forinden havde jeg været udsat for psykisk vold som langsomt gennem årerne eskalerede og kulminerede den dag jeg blev ramt af en belastningsdepression. På det tidspunkt vidste jeg ik hvad jeg var i. Blot følelsen af min verden brast fuldstændig sammen. X vredesudbrud over jeg var syg. Nægtede mig medicin for depression da ‘hans’ børn ik skulle se deres mor på piller. Han ville sætte skilt op ved vores hus hvorpå der skulle stå sindssyg. Han ville spærre mig inde i et hjem for alkoholdemente. Og han ville tage mine børn fra mig. Bruge min sygdom imod mig.
Jeg indså jeg måtte væk. Havde kun det tøj jeg stod i og ‘flygtede’ ud hos min mor. Jeg var så fyldt med skyld skam og angst.
Forinden havde jeg forsøgt selvmord. Prøvede at hænge mig. Men vågnede på det hårde betongulv da rebet var knækket. Faldt 3 meter ned.
Siden den dag har jeg kæmpet mig tilbage og kæmpet mig til et nyt hjem, bil, arbejde og god kontakt til mine elskede børn som nu er 19 og 21 år idag.
Men følelsen af at komme så langt ud er hård. Jeg er stadig fyldt med skyld og skam. Og over følelsen af svigte mine børn. Og at jeg ville forlade denne verden.
Men samtidig ved jeg også min verden dengang var grum og et helvede. Og da X truede mig og ville tage mine børn, fik jeg dødsstødet.
Jeg vil spørge om I hører om andre som har haft selvmordstanker eller selvmordsforsøg ? Jeg har følt mig meget alene i min kamp. Men jeg har det godt idag og elsker mit liv.
Tak for i findes.
Kh Tina.

Maria Ændret status for at udgive 01/12/2023