Nu er det for min skyld:

Bentes fortælling om først at få bearbejdet volden længe efter, man har forladt den

Bente møder sin eksmand, da hun er i slutningen af trediverne. De er sammen i flere år og får to børn sammen, men efter et forhold præget af vold, misbrug og tre krisecenterophold vælger Bente at forlade sin mand.  

Der skulle dog gå mere end et årti før Bente bliver konfronteret med voldens omfattende følgevirkninger. Først da Bente bliver forelsket i en ny mand oplever hun flere ”ømme punkter”, som skaber udfordringer for det nye forhold. De vælger at gå i parterapi sammen og herigennem begynder det at blive tydeligt, at deres problemer har rødder i den vold, Bente blev udsat for. 

Men det er svært at erkende, og det er svært finde kræfterne til at give plads til volden igen. Da Bente indser, at problemerne kommer fra hendes fortid, at hun ikke har det godt, bliver det tydeligt, at hun er nødt til at tale højt om volden – for hendes skyld! 

I dette afsnit taler vi om først at få bearbejdet volden længe efter, at man har forladt den voldelige partner. Sammen bliver vi klogere på, hvorfor det kan tage mange år at række ud – og hvordan børn, skam, hverdagen og livet med deleordninger kan komme til at skubbe volden til side. 

Vi skal høre, hvordan det har været for Bente at række ud efter hjælp, og hvorfor det aldrig er for sent!  

LYT OGSÅ TIL

“Sammen lagde vi puslespillet”
- Anne & Mettes fortælling om at have været udsat for vold af den samme
Anne og Mette er i dag veninder, men deres venskab startede anderledes end flestes. De mødes over, at de har været sammen med den samme mand - som udsatte dem begge for vold.  En råkold dag mødes de for sammen at lægge puslespillet over deres fælles fortid. 
Jeg troede, vi kunne have den gode skilsmisse:
Rosa Marias fortælling om når voldsudøver også er børnenes far
At skulle etablere et forældresamarbejde sammen med den, der har brugt vold imod en, kan synes urimeligt svært. Alligevel er det en situation, som mange kvinder står i adskillige år.
Alle mine penge forsvandt:
Malous fortælling om økonomisk vold
Marie Louise fortæller om, hvordan hendes privatøkonomi blev en del af den vold, der udspillede sig mellem hende og hendes ekskæreste. Vi taler om, hvordan penge og privatøkonomi bliver brugt som en del af volden – og hvordan det i Marie Louises tilfælde efterlod hende med en tømt opsparing og stor gæld.
Jeg havde slet ikke regnet med at jeg skulle ende på et krisecenter:
Lines fortælling om at bo på krisecenter
Efter et længere forhold med mange voldsepisoder, tog Line endelig en beslutning om at forlade kæresten og flytte ind på et krisecenter. Line fortæller hele sin historie om forløbet op til at hun tog af sted, om hverdagen på et krisecenter, og om hvordan er det at komme hjem igen.
Hvem er jeg nu?
Matildes fortælling om at (gen)finde sig selv efter at have været udsat for vold.
Tiden efter at Matilde forlader det voldelige forhold bliver kaotisk. Matilde har mistet sin egen mening om, hvad hun gerne vil, hvad hun synes om, og “følger bare med”. Hun udfylder den larmende stilhed efter det voldelige forhold med aftaler, byture og konstant at være i gang. I dette afsnit taler vi om at finde tilbage til sig selv og gå på jagt efter at finde en ny version af sig selv efter at have været udsat for vold.
Det kan også føles underligt trygt at blive:
Berits fortælling om at leve i et voldeligt forhold i mange år.
I dagens afsnit sætter vi lys på, hvordan man overlever i et voldeligt forhold i mange år. Vi skal høre om, hvad man står tilbage med, når tæppet endelig falder, hvordan man forholder sig til alle de år, der har været præget af volden – og hvordan man starter rejsen med at finde tilbage til sig selv.