Du har ikke andre at spejle dig i, når du er langt hjemmefra:

Majas fortælling om at flytte til Danmark og blive udsat for vold.

Maja er 16 år, da hun møder sin tre år ældre kæreste. De bliver hurtigt forelskede, men efter et par år vælger han at flytte til Danmark for at starte uddannelse og karriere. Maja har på det tidspunkt ingen planer om at forlade deres fælles hjemland, men da hun uventet bliver gravid, bestemmer hendes kæreste, at de skal bo sammen i Danmark.  

Det bliver en meget ensom tid for Maja som gravid i et ukendt land, hvor det kun er kæresten, der kan sproget og har familie samt venner.  

Den psykiske vold tager til, og Maja bliver mere og mere isoleret. Samtidig tager han gradvist mere og mere kontrollen i deres forhold, og han begrænser hendes medbestemmelse. 

Efter flere år går Maja fra sin kæreste – og beslutningen tager hun, da hun er hjemme i hendes hjemland. Hendes familie hjælper hende, og det bliver Majas vej ud af volden. 

I dette afsnit taler vi med Maja om, hvordan det er at være udsat for vold og bo i et andet land. Vi taler om, hvordan det er at være langt væk fra sit fundament, sin kultur, sine venner og familie og samtidig være udsat for vold.

 

LYT OGSÅ TIL

“Sammen lagde vi puslespillet”
- Anne & Mettes fortælling om at have været udsat for vold af den samme
Anne og Mette er i dag veninder, men deres venskab startede anderledes end flestes. De mødes over, at de har været sammen med den samme mand - som udsatte dem begge for vold.  En råkold dag mødes de for sammen at lægge puslespillet over deres fælles fortid. 
Jeg troede, vi kunne have den gode skilsmisse:
Rosa Marias fortælling om når voldsudøver også er børnenes far
At skulle etablere et forældresamarbejde sammen med den, der har brugt vold imod en, kan synes urimeligt svært. Alligevel er det en situation, som mange kvinder står i adskillige år.
Alle mine penge forsvandt:
Malous fortælling om økonomisk vold
Marie Louise fortæller om, hvordan hendes privatøkonomi blev en del af den vold, der udspillede sig mellem hende og hendes ekskæreste. Vi taler om, hvordan penge og privatøkonomi bliver brugt som en del af volden – og hvordan det i Marie Louises tilfælde efterlod hende med en tømt opsparing og stor gæld.
Jeg havde slet ikke regnet med at jeg skulle ende på et krisecenter:
Lines fortælling om at bo på krisecenter
Efter et længere forhold med mange voldsepisoder, tog Line endelig en beslutning om at forlade kæresten og flytte ind på et krisecenter. Line fortæller hele sin historie om forløbet op til at hun tog af sted, om hverdagen på et krisecenter, og om hvordan er det at komme hjem igen.
Hvem er jeg nu?
Matildes fortælling om at (gen)finde sig selv efter at have været udsat for vold.
Tiden efter at Matilde forlader det voldelige forhold bliver kaotisk. Matilde har mistet sin egen mening om, hvad hun gerne vil, hvad hun synes om, og “følger bare med”. Hun udfylder den larmende stilhed efter det voldelige forhold med aftaler, byture og konstant at være i gang. I dette afsnit taler vi om at finde tilbage til sig selv og gå på jagt efter at finde en ny version af sig selv efter at have været udsat for vold.
Det kan også føles underligt trygt at blive:
Berits fortælling om at leve i et voldeligt forhold i mange år.
I dagens afsnit sætter vi lys på, hvordan man overlever i et voldeligt forhold i mange år. Vi skal høre om, hvad man står tilbage med, når tæppet endelig falder, hvordan man forholder sig til alle de år, der har været præget af volden – og hvordan man starter rejsen med at finde tilbage til sig selv.  

Vil du bruge 2 min. på at gøre Lulutalk bedre?

Så svar anonymt på spørgeskemaet via dette link

Med din besvarelse hjælper du os med at blive klogere på, hvilke emner og aktiviteter der er særligt relevante for dig, som besøger sitet. Din besvarelse hjælper os derfor, når vi skal lave nye temaer og aktiviteter på Lulutalk.