Stealthing

Stealthing refererer til en handling, hvor manden fjerner eller beskadiger et kondom uden den anden parts viden eller samtykke under eller forud for samleje. Dette indebærer, at manden bevidst ignorerer eller overtræder den enten formelle eller uformelle indgåede aftale om at bruge prævention. Med andre ord “snydes” den udsatte til at dyrke ubeskyttet sex.

 

Hvis en person udsættes for stealthing, og på den måde mister retten til at bestemme over egen krop,  kan man definere det som at have haft sex uden samtykke.

At være udsat for stealthing betyder:

  • Ubeskyttet sex: den mest åbenlyse risiko ved stealthing er, at det kan resultere i ubeskyttet sex, hvilket øger risikoen for seksuelt overførte infektioner og uønsket graviditet.

  • Mangel på samtykke: ved at fjerne eller beskadige kondomet bryder den person, der udfører stealthing, det gensidige samtykke, der blev givet i forbindelse med seksuel aktivitet.

  • Følelsesmæssig skade: stealthing kan forårsage betydelig følelsesmæssig skade og traume for den person, der udsættes for det. Det underminerer tilliden i forholdet og kan føre til følelser af overgreb og krænkelse.

  • Juridiske implikationer: det kan betragtes som et brud på samtykke og resultere i retlige konsekvenser afhængigt af lovgivningen i det pågældende område.

Har du akut behov for hjælp?

Se evt. mere om stealthing på www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/stealthing

Så skal du ringe til Lev Uden Volds døgnåbne hotline på 1888. De sidder klar til at rådgive og støtte dig i din akutte situation.

Er du i livsfare skal du altid ringe til 112.